“Prodavci magle” je uobičajeni termin kojim nas komunikatore (marketingaši kreativci, PR-ovi, zakupci oglasnog prostora, ..) na društvenim mrežama a posebno na forumima časte drugari developeri. :)

Sa stavovima se uostalom ne raspravlja a na kraju krajeva meni je beskonačno simpatično da odem na razgovor kod potencijalnog klijenta i kažem “Dobar dan, ja sam prodavac magle, podićiću vam prodaju za toliko i toliko i za to ćete me platiti.. Naravno da sam spremam na platim penale ukoliko ne ostvarim obećano.”. Pa ako prođem – prošao sam. :)

Pošto nisam teoretičar nego “čovek sa prve linije fronta” na prezrive komentare vrste neznalački tipa “ne bih da se udubim” kao što je ovaj koji sam nedavno dobio od beskonačno uvažavane, osim što ju je pregazilo vreme, brand managerke a koji glasi “Social media does not sell” mogu da odgovorim samo brojkama kakve su ove ispod.

Malo li je 200 novih potencijalnih klijenata?

Da, znam da će odmah neko da priupita (što je začuđujuće ali takvo pitanje se nikada ne postavlja kada su na primer bilbordi ili intervjui direktora firmi u dnevnoj štampi po sredi) “A koliko je njih ostvarenih?” pa da mu uštedim trud odgovor je otprilike “Manje od 5% njih koji su do sada došli na pregled i dogovorili tretmane otplatiće sve sprovedene i sasvim lepo naplaćene aktivnosti!”.

Elem da se mi ne bismo više gnjavili dilemama prodaju li društveni mediji ili ne vaše proizvode kao i legendarnim pitanjem “Čemu uopšte služi taj veb sajt?” za konferenciju “E Trgovina” koja se tradicionalno održаva krajem aprila na Paliću pripremam case study show pod nazivom “Prodaja magle”.
Da bi on bio što sadržajniji i korisniji kako za slušaoce a tako i za nas koji se ovim poslom bavimo pozivam cenjene kolege da me zaspu svojim primerima uspešno ostvarenog povećanja prodaje kroz aktivnosti na internetu. Svi će biti objavljeni, ako već nisu online, pod punim nazivom i kontaktom pojedinca ili agencije a jedini uslov je da se numerički ili sasvim jasno deskriptivno iskaže postignut rezultat. Eto. :)

A ako biste vi cenjeni čitaoci ovih radova bili radi da vam kroz “Prodaju magle” pomognemo da bolje prodajete svoje proizvode & usluge izvolite nam se obratiti.

Ova sjajna fotografija je ukradena odavde. Posetite sajt jer ima još nekoliko odličnih fotografija.