U prethodnom nastavku ove uzbudljive sage imali ste prilike da čitate o mojim dogodovštinama u prvoj nedelji odmora. Danas možete da saznate šta se desilo pošto sam se skinuo sa društvenih mreža i veba generalno, naspavao, iskupao, izgoreo i zalečio opekotine Aloja gelom koji toplo preporučujem.

Meteori – monah da budem :)

U suštini druga nedelja „Mog puta energije i promene“ bila je puna planiranim aktivnostima kao šipak onim ukusnim crvenim mesnatim košpicama (na dnu linka koji vam dajem imate ceo program). Pošto malo šta u životu radim po pravilima i planu (a priznajte da ne biste to rekli o meni na prvi pogled) ja sam ih većinom izbegao i bavio se i nadalje povremeno jutarnjim vežbicama Či Gonga, sunčanjem, kupanjem, grčkim pivom sa Krita i grickalicama na terasi iznad plaže i odličnim domaćim suvim crnim vinom pored bazena uveče. „I to je sasvim u redu, svako je ovde došao da nađe sebe i revitalizuje se na način koji mu odgovara“ što bi rekla moja draga Tanja Jevđović pokretačka snaga i idejni tvorac ove priče. Posetio sam i koju radionicu i išao na izlete ali o tome kasnije.

Sala za treninge u hladu borova

Tanju znam dugo, iz vremena kada mi je u životu bilo stvarno teško. Iz perioda kada sam na gori način shvatio šta mi je nadalje sa sobom činiti i krenuo prvo u Internetagencija a onda i u Homepage priču, ali znate kako se kaže „Što te ne ubije učini te jačim“. Površnim pogledom na njen sajt pokapiraćete „.. da se tu radi o nekoj masaži koja verovatno prija..“ ali vam stvarno preporučujem da se malo udubite. Posebno ako ste korporativni vojnik i radni, a i dani vikenda, vam prolaze u jurenju nametnutih „targeta“ dok veći deo svojih pozamašnih prihoda trošite da se oporavite da bi bili orni za korporativne rovove. Tanja i njena ekipa pomažu vam prvenstveno da nađete sebe i dubinski razumete šta se sa vama dešava.. a odluke su na nama. Odrasli smo ljudi.

Bojana Glušac je Life Coach i krajnje gotivan lik. Pomaže vam da opstanete i napredujete u svetu korporacija

„Moj put energije i promene“ najbolje možete da skapirate kao samoposlugu u kojoj idete od rafa do rafa i imate mogućnost da probate artikle u ponudi. Za sedam dana ne može se učiniti dramatična transformacija ali mogli smo da se, osim već pomenutog Či Gonga, uključimo u jutarnje i večernje vežbanje Yoge, časove Salse i afričkih igara (omiljena aktivnost u kojoj su učestvovali skoro svi sem mene – i to dosta govori o meni), da posetite radionice koje su držane u vreme najveće fjake od 13 do 15 a vodili su ih Life Coachevi ili ti životni treneri ako ćemo po srpski. Meni su ove radionice bile posebno zanimljive. Life Coachevi su jedno od novih zanimanja koja su preplavila Srbiji i, sem što uz Community Managere predstavljaju neiscrpan izvor inspiracije Bjutiju, po mom su mišljenju neophodni.

Treneri i instruktori. Meni deluju kao ekipa profesora iz Hogsvarta :)

Pre nego što me spalite zbog ove izjave prisetite se kada ste poslednji put vi ili vaši prijatelji otišli u verski objekat koji odslikava vaše religijsko usmerenje pa popričali sa duhovnikom ili se bar dobrano izjadali ili proveselili sa prijateljima u kafani. Niste poodavno?! Tako sam i mislio. Plemena su imala šamane, od razapinjanja Hrista pa narednih 2.000 godina zapadni svet je imao sveštenstvno, istočnjaci još duže lika koji je decenijama meditirao pod drvetom a odazivao se na Buda, komunisti su imali Marksa a Šesta lička i prateći bataljoni Tita i Nesvrstanost. Šta imate vi-mi? Danas smo u dobu vladavine pojedinaca, kako to kažu Fankeri čijim sam se pisanijima studiozno bavio na odmoru. Sem što je moć u našim rukama počesto smo uplašeni, dezorijentisani, osećamo nemoć i strah. Alkohol goji, lake droge su zabranjene (kao i one teže – ali nađe se za zlu ne trebalo), Prozak i drugi antidepresivi ne mogu da se uzimaju večno a čuh podatak da se dnevno samo u Beogradu konzumira oko pola miliona komada Bensedina (Bendžosa, Bendžamina… ime od milja smo dali legalnoj gudri koja umrtvljuje anksiozne) tako da je meni sasvim OK da potražite-mo, odaberemo i imamo sa kim da se ispričamo i dobijemo savet. Ne za popunjavanje tiketa nego životni, manje ili više krupan. Otvorite dobro oči, raspitanje se i uživajte. Ne bi trebalo da životno treniranje može da šteti a pomoći može i jeste u mnogim meni poznatim slučajevima.

 Šetnja po pitomijim delovima Olimpa u društvu mlade operske pevačice koja nam je pevala arije u pećini Svetog Dionisija. Što bi rekao Deka #neprocenjivo

To bi bilo to za ovu godinu. Ali nije. Naša draga Tanja priprema Weekend editions programe puta energije i promena. Stay tunned!

*napomena1: Post je posvećen svim onim sjajnim radovima istog naziva koje učenici osnovnih škola pišu u septembru :)
*napomena2: Ovaj tekst nije ni na koji način sponzorisan. Nastao je u želji da vam pokažem da postoje i drugačiji načini provođenja slobodnog vremena i odmaranja i da vas inspirišem da potražite i uključite se i/ili (zašto da ne) organizujete nešto slično.